SSL-waarschuwing in Chrome

Gepubliceerd op 23-03-2018 | Door Tim

Update 26-07-2017: inmiddels een SSL-waarschuwing ontvangen? Wij fixen het vandaag nog voor u.

Sinds een aantal jaar pleit Google (Chrome) voor een veiliger internet door middel van een HTTPS-encryptie (SSL).

Vanaf Chrome versie 68 - dat begin Juli 2018 beschikbaar zal komen - gaat Chrome alle sites zonder SSL-certificaat markeren als onveilig. De waarschuwing kunt u vinden in de adresbalk en ziet er als volgt uit:

De waarschuwing die Chrome weergeeft

Chrome geeft nu al een dergelijke waarschuwing als een loginpagina of een pagina met creditcardinvoer zonder HTTPS wordt aangeboden.

Feitjes

  • Meer dan 68% van het Chrome dataverkeer op zowel Android, als Windows is nu beveiligd met een SSL-certificaat.
  • Meer dan 78% van het Chrome dataverkeer op zowel Chrome OS als Mac is nu beveiligd met een SSL-certificaat.
  • 81 van de top 100 websites gebruiken een HTTPS-verbinding als standaard.

Wat is SSL?

Een SSL-certificaat is een cryptografisch bestand dat informatie over een website (zoals domeinnaam) bevat en bij een aantal validatievormen informatie over een rechtspersoon.

Een dergelijk SSL-certificaat kan door een webserver gebruikt worden om aan te tonen dat de server bij het domeinnaam hoort. Zo weet de gebruiker van de site dat hij verbonden is met een legitieme server. Tevens maakt een SSL-certificaat versleuteling van gegevens mogelijk, dat zorgt ervoor dat kwaadwillenden niet mee kunnen kijken met de communicatie tussen gebruiker en server

Waarschuwing in Chrome vermijden

Om te voorkomen dat uw gebruikers een waarschuwing krijgen zult u al uw pagina’s over HTTPS (met SSL-certificaat) moeten aanbieden. Ook als u bijvoorbeeld uw loginpagina al wel over HTTPS aanbiedt moet u wijzigingen doorvoeren. Gebruikers krijgen dan namelijk op alle andere pagina’s ook een waarschuwing.

Om een HTTPS verbinding mogelijk te maken moet u wellicht nog een SSL-certificaat aanschaffen. Die bestaan er in verschillende vormen van SSL. Het maakt voor de waarschuwing niet uit welke u kiest, ze beveiligen namelijk allemaal de verbinding.

Wilt u meer informatie over SSL? Bekijk dan ook eens onze whitepaper op de SSL-pagina. U kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Bron

Emily Schechter (2018, 8 februari). A secure web is here to stay
Geraadpleegd op 23 maart 2018, van
 Google Security Blog