Misset SSO is het online identiteitsplatform van Misset Uitgeverij, dat werd ontwikkeld door Freave. Hiermee heeft Misset een moderne en uniforme module om gebruikers toegang te verlenen op (WordPress) sites die zij hosten. In deze klantcase vertelt Chris (Teamlead Product Development) hoe de migratie ervan is verlopen.

Over Misset Uitgeverij

Misset Uitgeverij is de meest toonaangevende uitgeverij in de agrarische sector. De naam ‘Misset’ is zeer bekend in zowel de uitgeverswereld als in de land- en tuinbouw. In 1873 begon Cornelis Misset uit Haarlem een drukkerij in Doetinchem en sinds 1879 werd het ook een uitgeverij. Sindsdien groeide het aantal vakbladtitels enorm.

In 1915 werd de eerste ‘Boerderij’ uitgegeven. Toen nog een krant van enkele pagina’s, later een van de meest invloedrijke mediamerken voor de landbouwsector. Een vakblad dat dus al meer dan 100 jaar bestaat.

In de loop der jaren werden er meerdere nationale en internationale vaktitels toegevoegd aan het agrarische portfolio. Eind jaren negentig veranderde de naam Misset in Elsevier bedrijfsinformatie. Later werd dit Reed Business Information.

Per 1 januari 2019 is het agrarische portfolio van Reed Business Information door RELX verkocht aan een nieuw opgerichte onderneming genaamd Doorakkeren BV. Doorakkeren BV is een samenwerking tussen de uitgevers Derk Haank (voormalig CEO Elsevier en Springer Nature), Cor Jan Willig (oprichter New Skool Media), Luc van Os (voormalig CEO Hearst) en Martin Mos (COO Springer Nature). Zij kozen ervoor om de naam Misset Uitgeverij nieuw leven in te blazen.

Over Misset SSO

Misset SSO is een maatwerk identiteitsplatform dat Misset helpt sneller te migreren naar WordPress en om daar ook te blijven innoveren. Net als andere uitgeverijen merkt Misset dat de omzet uit printabonnementen verder terugloopt. Dat vraagt om een flexibele en innovatieve organisatie die in kan spelen op nieuwe trends.

Misset SSO maakt het mogelijk om WordPress websites aan te sluiten op het interne beheersysteem ("Misset ID") van Misset. En het biedt een stabiel en uitbreidbaar platform om snel nieuwe modules aan toe te voegen. Zo heeft Misset in zeer korte tijd een nieuwe module uitgerold voor proefabonnementen.

Recent is het Misset SSO platform door Freave samen met Misset gemigreerd naar een nieuwe omgeving. Door de goede samenwerking is dat proces vlekkeloos verlopen en hebben eindgebruikers er nauwelijks iets van gemerkt. Binnen 15 minuten was de migratie voltooid.

Technieken

  • Ontwikkeld in Laravel
  • Ondersteunt standaard OAuth 2.0
  • Koppelingen met SOAP webservices

Diensten van FreaveInteresse? Laten we praten. Bel ons op 088-1303200