Over de opdrachtgever

Reed Business Information is een onderdeel van RELX Group en maakt B2B vakbladen voor verschillende sectoren.

Reed Business Information verzorgt met haar verschillende bedrijfsonderdelen vakinformatie voor andere bedrijven. In totaal heeft zij meer dan 5000 producten uit voor professionals in het bedrijfsleven. Freave heeft specifiek geholpen bij een project van Proagrica, welke oplossingen maakt voor professionals in de agrarische industrie om te helpen bij hun bedrijfsvoering.

Bij Proagrica bouwen we datasolutions om professionals in de agrarische industrie te helpen bij hun bedrijfsvoering.

— Jurjen Bersee (Development Lead @ Reed)

Over de opdracht

Reed wou graag het huidige nieuwsplatform (op EpiServer) migereren naar WordPress. Binnen het Nederlandse team was er veel kennis en ervaring in EpiServer, maar nog beperkt in het WordPress ecosysteem. Gezien de complexiteit van het platform (en daarmee de complexiteit van de migratie) is er gekozen voor een externe partij met ervaring in complexere WordPress-projecten.

Naast het migreren van het bestaande platform was er ook het plan een nieuwe website te lanceren. Deze kon dan van begin af aan worden opgezet in WordPress, waarmee ook de interne ontwikkelaars ervaring op konden doen met het ecosysteem.

Ruben (van Freave) heeft met een aantal zaken binnen het project geholpen:

  • Overbrengen kennis over WordPress aan interne ontwikkelaars
  • Opzetten van de architectuur in de backend
  • De in Engeland ontwikkelde deploystraat toepassen op de Nederlandse projecten
  • Ondersteunen van de frontend-ontwikkelaars

Het opzetten van de architectuur van de backend was onder andere van belang bij het ontwikkelen van complexe plugins om funtionaliteit van het eerdere platform te blijven ondersteunen. Zo had Reed een intern ontwikkeld SSO-systeem welke met externe applicaties en de nieuwe website moest samenwerken. Voor zulke specifieke diensten zijn er maatwerk-plugins ontwikkeld.

Resultaten

Ruben (van Freave) heeft ons team geholpen in korte tijd een WordPress platform voor onze websites op te bouwen. Het is erg prettig om met zo'n veelzijdige ontwikkelaar, die in staat is om op alle vlakken mee te denken, samen te werken.


— Chris Polkamp (Senior Test & Requirements Analyst @ Reed)

Ruben (van Freave) zorgt voor goed doordachte website-oplossingen en heldere communicatie. Zijn werkwijze is zeer proactief, waarmee hij een project op sleeptouw kan nemen.


— Jurjen Bersee (Development Lead @ Reed)

Technieken

  • WordPress als CMS
  • PHP als backend-taal
  • JIRA als projectmanagement-tool
  • Git voor versiebeheer
  • SCRUM als Agile werkwijze
  • GitLab CI als CI/CD tool

Diensten van FreaveInteresse? Laten we praten. Bel ons op 088-1303200