Wij zetten uw idee, probleem of proces om in een kwalitatieve maatwerk webapplicatie. Dat doen we door uw case goed te begrijpen en helder met u te communiceren. Onze software sluit aan op uw processen, voldoet aan relevante (code-)standaarden, is overdraagbaar en snel.

Waarom Freave?

  • We bouwen schaalbare & overdraagbare code
  • We zorgen voor een snel eindproduct
  • We vinden communiceren ontzettend belangrijk
  • We betrekken u actief in het proces
  • We kunnen vaak op een korte termijn aan uw project beginnen
Ontwikkelen van een solide product

We 💚 communicatie

Software maken doen we samen. Daarom betrekken we u bij het proces en geven we u realtime inzicht in de voortgang. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Werkwijze

U gaat maatwerk software laten ontwikkelen omdat u binnen uw bedrijf een probleem of proces heeft dat niet met standaard software opgelost kan worden. We helpen u bij Freave graag met het ontwikkelen.

Ons eerste gesprek

We beginnen met het eerste gesprek, dat kan bij u of bij ons op kantoor. We gaan dan in gesprek om uw case zo duidelijk mogelijk te krijgen. Uiteraard heeft u direct de gelegenheid om al uw vragen aan ons te stellen.

Na afloop van het gesprek sturen we u onze projectbeschrijving - soms na nog een aanvullend (telefonisch) gesprek. In deze projectbeschrijving beschrijven we uw case, onze visie om het te gaan bouwen en andere (praktische) details. Tevens ontvangt u van ons de offerte.

Het begint met het eerste gesprek. Zullen we u even bellen?

{{status.error}}

Top, we bellen!

Plannen

We gaan met elkaar in zee, leuk! Als wij extra (freelance) developers / designers inhuren om aan uw project te werken maken we eerst even kennis. We houden bij Freave van korte en directe lijnen.

Nu gaan we het project plannen. We werken bij Freave volgens SCRUM en gaan uw project dus plannen in sprints. Middels JIRA - een online tool om sprints in te plannen - heeft u altijd realtime inzicht in de voortgang.

Realiseren

Vervolgens beginnen we aan het realiseren van uw case. Soms houdt dit in dat we beginnen met het maken van een (functioneel) ontwerp, in andere gevallen beginnen we direct met programmeren.

Geheel volgens SCRUM leveren we telkens (meestal na elke sprint, soms vaker) een gedeelte van het project op. Zo ziet u direct resultaat en kunt u al vanaf de eerste oplevering feedback aan ons verstrekken. Zo bouwen we echt samen aan de perfecte oplossing voor uw case.

Overdragen of laten beheren

Als we het project hebben afgerond is het tijd om het over te dragen of om het in beheer te nemen.

Overdragen
U gaat de software zelf in beheer nemen. Het is dan van belang dat u alle relevante informatie heeft en precies weet hoe de software in elkaar steekt. We hechten bij Freave veel waarde aan de overdraagbaarheid van software. Daarom voldoet onze PHP-code aan codestandaarden (zoals PSR) en leveren uw project op met uitgebreide documentatie.

Laten beheren
Als u de software liever niet zelf beheert kunnen wij dit voor u doen. Na afloop van het project regelen we dan voor u de hosting, certificaten en het onderhoud op de langere termijn.

Uw project gedeeltelijk uitbesteden

Een project gedeeltelijk uitbesteden kan interessant zijn als u zelf ontwikkelaars heeft maar tijdelijk handen te kort komt. Of als specifieke kennis in uw organisatie nog ontbreekt. We vertellen u er graag meer over.

Werkwijze

We maken graag eerst een afspraak met u om uw wensen en eisen te bespreken. Als u snel extra ontwikkelingscapaciteit nodig heeft kunt u dit aan ons aangeven. We zullen dan zo spoedig mogelijk een afspraak voor u plannen.

Naast uw wensen en eisen zullen we bespreken hoe uw huidige werkwijze is en of Freave daar op in kan spelen. Denk bijvoorbeeld aan de codestandaarden die u gebruikt, versiebeheer, toegang tot ontwikkelomgevingen, etc.

We zullen vervolgens een projectplan opstellen waarin we duidelijke afspraken maken over de startdatum, de duur van het project en daarmee de einddatum.

We 💚 SCRUM

We beginnen de dag met een standup. Even kort bespreken wat we hebben gedaan, wat we gaan doen en wat de risico's zijn. Ons werk plannen we in sprints, en evalueren we na afloop.

Extra handjes of volledig beheer

Extra handjes nodig bij een (bestaand) project?


Freave DaaS is de vertrouwde kwaliteit van Freave, minus haar projectmanagement. U stuurt Freave-developers zelf aan. Zo breidt u de capaciteit van uw eigen ontwikkelteam uit, "extra handjes", zo u wil.

Wilt u uw ontwikkelcapaciteit uitbreiden? Kijk dan eens naar DaaS.

Freave DaaS

Projectmanagement
Development

Maatwerk webapplicaties

Development

Freave DaaS

Hier zijn we goed in

Onze technologie stack

Met deze technieken zij we vertrouwd. Zoekt u expertise in een bepaald framework? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te overleggen.


Neem contact met ons op

Casestudies softwareontwikkelingHeeft u vragen? Bel ons op 085 130 32 00 of mail welkom@freave.com
Vragen? Bel ons op 085 1303200