freave.com toegankelijk voor iedereen

Gepubliceerd op 15-05-2018

We hebben een tijdje terug hard gewerkt aan het beter toegankelijk maken van onze website voor iedereen. We vinden dat een toegankelijke website de norm moet zijn - geen uitzondering.

Waarom een toegankelijke website?

Een toegankelijke website helpt niet alleen mensen die er van afhankelijk zijn om het internet te kunnen gebruiken. Iedereen heeft er baat bij.

Zo dwingt het toegankelijk maken van een website u ertoe na te denken over een intuïtieve gebruikersinterface, en daar hebben al uw klanten profijt van. Ook is het van belang dat uw website voldoende contrast heeft. Dat is voor mensen met een visuele beperking een must, maar niemand vind het fijn om een lichtgele tekst op een witte achtergrond te moeten lezen. Een correcte implementatie helpt dus iedereen uw website makkelijker te gebruiken.

Een toegankelijke website is dus voor mensen met een beperking een must - maar voor iedereen erg prettig.

Hoog-contrast modus

We denken dat onze website voor de gemiddelde gebruiker voldoende contrast biedt. Toch hebben we de mogelijkheid ingebouwd het contrast te verhogen. Zo moet het echt voor iedereen mogelijk zijn onze website op een prettige manier te gebruiken.

Toggle de hoog-contrast modus ›
U vindt deze instelling tevens links in de footer.

Voor de experts

Onze website voldoet nu aan WCAG 2.0 Level A. Dat wil zeggen dat onze website voor iedereen toegankelijk is.

Om aan Level A te voldoen moet onze website onder andere; alternatieven bieden voor visuele content, voldoende contrast bieden en een logische en gestructureerde opmaak hanteren.

Level A conformiteit icoon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0

Zelf aan de slag?

We hebben een artikel op ons techblog gepubliceerd welke verder in detail gaat over het toegankelijk maken van een website. Dit artikel kan u helpen een start te maken bij het toegankelijk maken van uw site.