Onze publieke API 🙉

Gepubliceerd op 13-08-2018 | Door Ruben

Vandaag lanceren we onze publieke API, die u in staat stelt uw eigen systemen met onze diensten te integreren. Al onze klanten kunnen per direct - en zonder extra kosten - de API gaan gebruiken.

De Freave API

Toen we - langer dan een jaar geleden - begonnen met het brainstormen over ons nieuwe klantportaal bedachten we ons al snel dat we daarnaast ook een API wouden gaan aanbieden. Om die reden hebben we eerst een API opgezet en vervolgens ons klantportaal op deze API gebouwd. Dat betekend dat als u ons klantportaal in de afgelopen weken heeft gebruikt, u eigenlijk ook de API al heeft gebruikt.

Diensten via de API

U kunt nog niet direct alles via de API beheren. We beginnen met een aantal diensten en zullen dit in de komende maanden gaan uitbreiden naar al onze diensten.

Virtuele Servers

Via onze API kunt u uw virtuele servers inzien - maar nog niet beheren. Dat rollen we in de komende weken uit.

Bekijk de API-documentatie over Antwoordlinkjes.

Verder kunt u uw eigen gebruikersgegevens inzien, uw rechten bekijken, uw gebruikersgegevens bijwerken en nieuwe gebruikers in uw organisatie aanmaken. (Lees: maak automatisch een nieuwe account aan voor nieuwe medewerkers.)

Aan de slag

Als we voor klanten aan maatwerk software bouwen hameren we altijd op de goede documentatie ervan. Daarom konden we er met onze eigen API niet mee achterblijven. Daarom lanceren we vandaag ook een nieuwe plekje voor onze API-documentatie; docs.freave.com.

Aan de slag met de API? Bekijk de volgende bronnen eens.

En heeft u vragen over (het gebruik van) de API? We zitten klaar om u te helpen.

Responsible disclosure

Last but not least; we kondigen vandaag ook onze responsible disclosure aan. Daarin beschrijven we hoe we met meldingen van kwetsbaarheden omgaan. Een responsible disclosure maakt het voor iedereen mogelijk kwetsbaarheden te melden zonder bang te hoeven zijn voor juridische stappen - mits aan de voorwaarden in het responsible disclosure wordt voldaan.

Zo kunnen we samen met onze gebruikers werken aan een veilig platform - voor iedereen.