De gemiddelde werkdag van Tim

Gepubliceerd op 08-05-2018 | Door Tim

Tim liep zijn eindstage in 2018 bij Freave. In dit artikel vertelt hij wat meer over zijn typische dag.

Ochtend 09:00 - De werkdag begint met een leuk gesprek bij het koffiezetapparaat. Tijdens dit gesprek bespreken we de leuke dingen in het leven :-)

Tim bij de koffieautomaat.

Vervolgens wordt de computer opgestart, bekijk ik m’n mail, zet ik de telefoon op available, bekijk ik het online scrumbord en bedenk ik wat ik heb gedaan sinds de laatste stand up.

Vervolgens beginnen Ruben en ik met de stand up. Hierin bespreken we wat we hebben gedaan sinds de laatste stand up, wat er tot de volgende stand up op het programma staat en wat de eventuele risico’s zijn.

Even later ga ik echt aan de slag met m’n werk. Bijvoorbeeld: het werken aan m’n stageopdracht (een dashboard dat gegevens toont uit verschillende nuttige API’s), het werken aan de Freave website, etc. Al met al, leuke, afwisselende, opdrachten!

Lunch 12:00 - De lunch wordt wel eens gehaald bij Bakker Bart of de Hema en is gemakkelijk te voet te bereiken. Een fijne bijkomstigheid: je benen worden ook weer even lekker gestrekt! Vaak eten we de lunch op kantoor, onder het genot van een bakje koffie of limonade en bespreken we de dag tot nog toe.

Na ongeveer een half uur starten we weer met onze werkzaamheden. En mocht ik ergens stuk op lopen dan kijkt Ruben vaak in de middag even mee zodat ik weer vrolijk verder kan werken!

Rond half 5 maak ik eventjes wat aantekeningen voor in m’n stage verslag (vanuit school) en sluit ik langzamerhand m’n ontwikkelomgevingen af.

Afsluiten 17:00 - Iets voor 5’n heb ik alles afgesloten en is het tijd om naar huis te gaan. Hier recht tegenover stopt een bus die naar het station gaat, maar zelf loop ik vaak naar het station omdat de bussen voor mij niet altijd even goed aansluiten.Lijkt het je wat om stage te lopen bij Freave? Kijk meteen even of we nog een plaats beschikbaar hebben!

Vacatures