Meer betalende klanten door zelf te experimenteren

Misset gebruikt Dynamic Gating om anoniem verkeer te converteren naar abonnees. Met dynamic gating kan Misset zelf conversie experimenten doen, zonder dat er ooit een ontwikkelaar aan te pas komt.

De klant

Het is voor ons als uitgeverij belangrijker dan ooit om te blijven innoveren en relevant te blijven voor onze doelgroep. Zo hebben we als Misset sterk ingezet op online, onder andere door content beter aan te laten sluiten.

De uitdaging

We merkten dat we het lastig vonden om op de site van Boerderij van een gewone lezer een abonnee te maken. Dit kwam onder andere omdat we zelf lastig in konden stellen wat premium content was en wat gratis content was. Door gebruik te maken Gating kunnen we zelf meer invloed uitoefenen welke artikelen we premium maken en dus alleen leesbaar voor abonnees. Hierdoor hebben we marketing-technisch veel meer mogelijkheden waardoor wij makkelijker van een gewone lezer een abonnee kunnen maken.

  • Lastig om op de site onderscheid in premium en gratis content te maken
  • Conversie bleef achter, omdat iedereen premium content kon lezen

De oplossing

In samenwerking met Freave hebben we gekozen voor Dynamic Gating, een module op het platform van Freave. Met Dynamic Gating kunnen we precies instellen wie hoeveel artikelen mag lezen, voor ze moeten registreren of abonneren.

Omdat de module zo flexibel is, kunnen we vanuit marketing veel makkelijker experimenteren met hoeveel artikelen we (gratis) willen aanbieden. Dat biedt een hoop mogelijkheden.

  • We kunnen zelf alles instellen
  • De opzet van de module maakt dat we makkelijk kunnen experimenteren

“Ik vond het enorm prettig dat er korte lijntjes waren. Het is erg fijn dat er snel gereageerd wordt en dat wij ook snel feedback kregen als er iets was.”

Thomas Vries

Voorheen Digital Marketing Specialist @ Misset