Meer bezoekers door gebruiksvriendelijke site

Hoe Misset meer bezoekers kreeg door het optimaliseren van één van hun websites.

De klant

Het is voor ons als uitgeverij belangrijker dan ooit om te blijven innoveren en relevant te blijven voor onze doelgroep. Zo hebben we als Misset sterk ingezet op online, onder andere door content beter aan te laten sluiten.

De uitdaging

Voor één van onze websites, die van Proeftuin Precisielandbouw (NPPL), zagen we dat bezoekers moeite hadden om de juiste informatie te vinden. Met NPPL proberen we wetenschappelijke inhoud op een begrijpelijke manier weer te geven. Zodat een bezoeker er direct iets mee kan. Omdat de website erg “plat” was, konden bezoekers niet vinden wat ze zochten.

  • Gebruikers vonden niet de informatie die ze zochten.
  • Het was moeilijk om content logisch te structureren voor bezoekers.

De samenwerking

Samen met Freave zijn we gaan kijken naar de indeling van de site. Het viel direct op dat de inhoud heel “plat” was georganiseerd. Daarom hebben we gekeken hoe we dat beter kunnen groeperen, zodat bezoekers sneller vinden wat ze zoeken.

Ook hebben we samen met een UX-expert gebruikersonderzoeken gedaan en zo een nieuw ontwerp voor de thema’s gemaakt.

Het nieuwe ontwerp is vervolgens door Freave geïmplementeerd en door naar de statistieken van de site te kijken hebben we het resultaat geëvalueerd.

  • De lijntjes zijn altijd kort.
  • Het was moeilijk om content logisch te structureren voor bezoekers.

Het resultaat

Meer bezoekers en makkelijker content vinden.

Content beter vindbaar

"We zien dat bezoekers veel beter vinden wat ze zoeken", doordat de website nu veel gelaagder is opgebouwd, kunnen bezoekers makkelijk vinden wat ze zoeken.

Meer bezoekers

Omdat informatie beter vindbaar is, is de website ook relevanter voor haar doelgroep. Het resultaat daarvan is dat het bezoekersaantal toenam.

“De korte lijnen bevallen erg goed, Freave is altijd goed bereikbaar. Ook vind ik het fijn dat alles wordt vertaald naar begrijpelijke taal, aangezien ik niet erg technisch aangelegd ben.”

Indi Kloet Overbeeke

Hoofdredacteur