Zaterdag 23 april 2022… De dag dat N.S.R.V. Phocas weer kan laten zien hoe mooi de vereniging is, hoe prachtig de Spiegelwaal erbij ligt en hoe fantastisch de Traianus Regatta is! Dit jaar zal de Traianus Regatta stralen in lustrumkleuren, een speciale editie dus.

De Traianus Regatta is een wedstrijd waarbij een 2000 meter en een 500 meter boord aan boord sprint zal worden verroeid. Er zullen ruim 1000 bezoekers aanwezig zijn voor wie eten, drinken, muziek en live commentaar over het prachtige waterspektakel is geregeld.

De Spiegelwaal, met een mooi uitzicht op de prachtige Waalbrug en de skyline van Nijmegen, is de perfecte locatie waar heel roeiend Nederland op af zal komen om te laten zien wat iedereen in hun mars heeft en natuurlijk ook om de gezellige sfeer van onze vereniging een dagje te kunnen proeven. ’s Avonds wordt de dag feestelijk afgesloten op de sociëteit van N.S.R.V Phocas.

We zijn blij dat we Phocas kunnen helpen deze mooie roeiwedstrijd waar te maken. We dragen graag ons steentje bij aan initiatieven die helpen mensen met elkaar te verbinden. Roeisport is daarvan een mooi voorbeeld.

— Ruben Gommers (oprichter van Freave)