Vanaf dag één een basis waar je op kunt bouwen. Met eindeloze mogelijkheden om zelf te experimenteren. Freave Canvas is de frontend van ons platform.

Sneller van start 🚀

Canvas biedt je vanaf dag één een website die toegankelijk, bruikbaar en prettig werkt voor je gebruikers. In tegenstelling tot maatwerk ontwikkeling dat soms maanden duurt.

Canvas is het resultaat van jaren doorontwikkeling door Freave en is vanaf de grond af aan gebouwd voor uitgeverijen. Standaard functionaliteit zoals artikeloverzichten, gerelateerde artikelen, integratie voor advertenties en meer maken dat je vanaf dag één een solide basis hebt staan. Daar waar maatwerkontwikkeling vaak maanden ontwikkeling kost en een hoge investering vooraf van je vraagt.

Jaren aan doorontwikkeling hebben ervoor gezorgd dat Canvas geschikt is voor elke uitdaging. Ook als je website duizenden of zelfs miljoenen bezoekers per maand ontvangt.

Canvas verzorgt niet alleen je website. Met Canvas voor Apps kun je binnen een dag je website ook beschikbaar maken via apps. Dat allemaal omdat Canvas is gebouwd op Freave One, ons platform voor uitgeverijen. Door de integratie met ons platform maakt het niet uit op welke platforms je wil publiceren. Of dat nu websites, apps of in de toekomst misschien zelfs ChatGPT apps zijn. Met Canvas ben je klaar voor de toekomst.

Elk platform

Canvas is beschikbaar voor web, maar ook voor native apps (iOS en Android).

Basis layout

Begin met onze basislayout en pas aan zoals je wil.

Performance ⚡️

Als uitgeverij weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat je website snel is. Niet alleen in de daluren, juíst ook wanneer het druk wordt. Jaren aan doorontwikkeling maken dat Canvas geschikt is voor elke uitdaging. Door caching op meerdere plekken en op een intelligente manier toe te passen blijft je website snel, zelfs als je de grootste piekbelasting ooit moet verwerken.

  • Ingebouwd CDN (’Content Delivery Network’) voor ongekend snelle pageloads
  • Gehost op de laatste generatie hardware en geoptimaliseerd voor performance

Intelligent cachen

Alle componenten binnen Canvas kunnen afzonderlijk hun inhoud cachen. En ook weer verversen als de inhoud is veranderd. Zo zorgen we ervoor dat “laatste nieuws”-blokken altijd up-to-date zijn, terwijl we er tegelijkertijd voor zorgen dat de site voor bezoekers snel blijft.

Met ‘Intelligent cachen’ worden regels voor caching dynamisch aangepast, op basis van de drukte op je website. Wanneer het drukker wordt, worden elementen vanzelf langer opgeslagen in cache, zodat de website voor bezoekers snel blijft. Is het rustiger? Dan worden elementen niet onnodig lang gecached.

Daarnaast wordt de cache vanzelf ververst wanneer content wordt bijgewerkt. Zo blijft een ‘laatste nieuws’ blok gewoon up-to-date, ook al is het druk op je site.

  • Caching die zich aanpast aan de drukte op je site
  • Elk blok heeft eigen logica voor caching
Geoptimaliseerde afbeeldingen

Veilig bewaren, snel geladen, optimaal ervaren

Met ’Geoptimaliseerde afbeeldingen’ worden alle afbeeldingen op je website automatisch geoptimaliseerd. Zo worden afbeeldingen geschaald voor het element waarin ze getoond worden. Afbeeldingen in overzichten worden bijvoorbeeld aanzienlijk verkleind, omdat ze in een klein element worden getoond.

Daarnaast worden afbeeldingen automatisch geladen in het formaat met de beste balans tussen kwaliteit en grootte. Wanneer de browser van je bezoeker het ondersteunt worden afbeeldingen bijvoorbeeld vaker geladen in het WebP-formaat, een formaat dat met krachtige compressie de grootte van bestanden kan verminderen, zonder veel in te leveren aan kwaliteit. En natuurlijk blijft het origineel gewoon bewaard.

Vernieuwend, maar niet nieuw

Met Canvas leggen we de lat een stuk hoger. Toch is veel van de technologie die Canvas mogelijk maakt niet nieuw, maar het resultaat van jaren aan (door-)ontwikkeling door Freave. Zo kun je er van op aan dat je websites stabiel draaien.