Winston Ventures neemt een belang van 50% in Freave. Chris Polkamp, Teamlead Product Development bij Misset Uitgeverij, wordt aangesteld als Operationeel Manager bij Freave. Ruben Gommers, oprichter van Freave, zal hierdoor niet meer betrokken zijn bij de dagelijkse operatie en gaat zich volledig richten op de strategie van het bureau, kwaliteitsverbetering en het werven van talent.

Kwaliteit en talent

Ruben is verheugd met de overname: “Bij ons staat techniek en kwaliteit altijd op nummer één. We willen doorgroeien zonder dat we die kernwaarden uit het oog verliezen. Winston Ventures is een partij die mooi bij ons aansluit en dit mogelijk maakt. Zij nemen naast de financiering enorm veel kennis en een breed netwerk met zich mee. We hebben de afgelopen tijd uitgebreid gesproken over de toekomst van Freave en ik heb alle vertrouwen in deze samenwerking. Als team kijken we enorm uit naar deze nieuwe fase van ons bureau.”

Winston Ventures investeert in bedrijven die zich bezighouden met software, data-analyse en IT. Freave is na de overname de nieuwste aanwinst van Winston Ventures. “Freave is een uniek softwarebureau dat de afgelopen jaren heeft laten zien dat zij in staat zijn om toptalent in hun vakgebied aan zich te binden en te behouden. Door deze overname zien we interessante groeimogelijkheden door dit talent, onder andere binnen het netwerk van Winston Ventures, in te zetten op uitdagende projecten,” aldus Cor Jan Willig, directeur van Winston Ventures.

Uitbreiding

Dankzij de investering wordt het team van Freave de komende periode fors uitgebreid. Inmiddels zijn er nieuwe vacatures toegevoegd aan de website. Het doel is om de totale fte de komende jaren te verdubbelen en uit te breiden naar 20. Daarnaast wil Freave blijven investeren in kennisdeling- en overdracht binnen de Achterhoek. Dit doet zij momenteel onder meer via het kennisplatform Achterhoek.dev, een initiatief voor kennisdeling van software- en internetbedrijven binnen de regio.

De groeiambitie wordt direct kracht bijgezet door de samenwerkingsovereenkomsten met Misset Uitgeverij uit Doetinchem en New Skool Media uit Amsterdam. Binnen deze samenwerking gaat Freave beide bedrijven helpen bij het versnellen van hun digitale transitie. Tegelijkertijd wordt het IT-personeel, inclusief de projectmanagers, van de twee uitgeverijen ingezet op projecten van Freave, waardoor de pool van beschikbaar personeel per direct wordt uitgebreid naar 10 fte.

We hebben de afgelopen tijd uitgebreid gesproken over de toekomst van Freave en ik heb alle vertrouwen in deze samenwerking.

— Ruben Gommers (oprichter van Freave)

Freave is een uniek softwarebureau dat de afgelopen jaren heeft laten zien dat zij in staat zijn om toptalent in hun vakgebied aan zich te binden en te behouden. [..]

— Cor Jan Willig (directeur van Winston Ventures)

Freave werd in 2015 opgericht door Ruben Gommers. Het softwarebureau uit Doetinchem ontwikkelt websites, software en Wordpress plug-ins voor bedrijven. Met een team van webdevelopers, designers en projectmanagers staat Freave voor ‘no-nonsense softwareontwikkeling’; efficiënte software zonder overbodige opsmuk.

Winston Ventures is de investeringsmaatschappij van Cor Jan Willig. Winston Ventures investeert in bedrijven die zich bezighouden met software, data-analyse en IT en is onder meer aandeelhouder van Data Trail uit Amsterdam, dat organisaties helpt met strategisch advies door middel van data.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruben Gommers via r.gommers@freave.com of 088-1303201.